Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011

ΜΑΡΙΝΑ ΤΣΒΕΤΑΓΙΕΒΑ στον ΜΠΑΡΙΣ ΠΑΣΤΕΡΝΑΚ- ΡΑΪΝΕΡ ΜΑΡΙΑ ΡΙΛΚΕ10 Ιουλίου 1926

Δεν θα μπορούσα να ζήσω μαζί σου , Μπαρίς , όχι επειδή δεν σε καταλαβαίνω , αλλά ακριβώς επειδή σε καταλαβαίνω .

Να υποφέρω για το δίκιο κάποιου άλλου που είναι ταυτόχρονα και δικό μου δίκιο , να υποφέρω εξαιτίας του δίκιου , ε , αυτή την ταπείνωση δεν θα την άντεχα .

Μέχρι σήμερα υπέφερα μόνο εξαιτίας της αδικίας , μονάχα εγώ είχα δίκιο , κι αν συνέπιπταν τα λόγια (πράγμα που συνέβαινε σπάνια ) και οι χειρονομίες (πράγμα που συνέβαινε συχνότερα) , το κίνητρο ήταν πάντα διαφορετικό .
Εκτός αυτού , ότι θεωρείται δικό σου δεν είναι του επιπέδου σου , δεν είναι διόλου δικό σου παρά το αντίστροφο .
Συναντώντας εσένα , συναντώ τον εαυτό μου , με όλες του τις αιχμές στραμμένες εναντίον μου .
Δεν θα μπορούσα να ζήσω μαζί σου .Μπαρίς , Ιούλιο μήνα στη Μόσχα , επειδή θα ξεσπούσες πάνω μου .
Εχω σκεφτεί πολύ πάνω σ΄αυτό το ζήτημα - προτού εμφανιστείς εσύ στη ζωή μου - , μια ζωή το σκέφτομαι .
Η πίστη με τη μορφή του αγώνα εναντίον του εαυτού μου δεν μου χρειάζεται (εγώ στο ρόλο της τραμπάλας , τι εξευτελισμός !) Η πίστη με τη μορφή του μόνιμου πάθους μου είναι ακατανόητη , ξένη .(Τόσο η πίστη όσο και η απιστία διαλύουν τα πάντα !)Σ΄όλη μου τη ζωή μονάχα ένα είδος πίστης μου ταίριαζε (ίσως να μην ήταν πίστη, δεν ξέρω , δεν είμαι παρατηρητική ...τότε θα πρέπει να ήταν η απιστία , μια μορφή της ) : η πίστη που οφείλεται στον ενθουσιασμό .
................................................................................................
Τι θα έκανα , Μπαρίς , μαζί σου στη Μόσχα ( ή οπουδήποτε αλλού , ζώντας μαζί σου ) ;

1 σχόλιο:

 1. Πρόταση προς όλους τους BLOGGERS
  Προτείνουμε:
  Στις 2 Μάρτη Τετάρτη από τις 3μ.μ. μέχρι τις 11μ.μ. να αναρτήσουμε όλα τα blog ανάρτηση με τον ίδιο τίτλο και το κάθε blog τις δικές του απόψεις ως περιεχόμενο. Ως τίτλο:
  Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ - ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ – ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ - ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ – ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.
  Προτείνουμε ακόμα μια φωτοσύνθεση του χάρτη της Ελλάδας με στάμπα « ΟΧΙ, ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ» μια φωτοσύνθεση είναι στην αρχική σελίδα του blog όποιος θέλει μπορεί να την πάρει .
  Με αυτό τον τίτλο που είναι φανταζόμαστε λίγο πολύ αποδεκτός από την μεγάλη πλειοψηφία των bloggers και φυσικά ο καθένας μπορεί να αναπτύξει τα δικά του επιχειρήματα και απόψεις αλλά και να δώσει και άλλες προτάσεις. (Στην ανάλυση προφανώς δεν γίνεται όλοι να συμφωνήσουν με ένα κείμενο ή τουλάχιστον προς το παρών είναι πάρα πολύ δύσκολο και θέλει προετοιμασία.)
  Α) Είναι ένας τρόπος να ακουστούμε από όλους ,πιο μακριά και πιο έντονα.
  Β) θα είναι μια δοκιμή και για επόμενη μαζική διαμαρτυρία ή προβολή κάποιου εθνικού ή κοινωνικο-πολιτικού ή οικονομικού ζητήματος.
  Γ) Η φωνή μας θα φτάσει και στο εξωτερικό και στις Βρυξέλλες πιο δυνατή.
  Δ) Εάν κάποιος διαφωνεί ή τώρα ή σε επόμενη παρόμοια κίνηση είναι ελεύθερος προφανώς να μη συμμετέχει είναι πέρα για πέρα επιλογή και δικαίωμα του καθενός .
  Όλοι μας να ενημερώσουμε όλα τα φιλικά μας αλλά και όσα μπορεί ο καθένας για την κίνηση αυτή. Είναι μια πρόταση που δεν κρύβει καμία ύπουλη σκοπιμότητα παρά αυτά και μόνο που γράφουμε. Την πρόταση την κάνουμε με ειλικρίνεια και χωρίς άλλο στόχο ή σκοπό. Θεωρήσαμε σωστό να την διακινήσουμε μέσω σχολίων γιατί δεν βρίσκουμε άλλο τρόπο. Συνάδελφοι (αν στέκει ) bloggers η Χώρα μας πνίγεται …κάτι μα κάτι πρέπει να γίνει.
  Ευχαριστούμε κι ελπίζουμε το e-mαιl: diaskronos@gmail.com
  Η ομάδα του galaxiako.blogspot.com : diskronos, anarxos, antromeda, kiklonas, anarxosimoritis
  ΥΓ Εάν κάποιος (οποιοσδήποτε) θέλει το ονοματεπώνυμο μας θα το δώσουμε με το e-mail. Δεν υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα χωρίς να ζητήσουμε το δικό του για να μην υπάρχουν αμφιβολίες .

  ΑπάντησηΔιαγραφή