Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Δυστυχώς ως φαίνεται , επτωχεύσαμεν ........





Τι θλίψη ...ένιωσα ανήμερα Χριστούγεννα να βλέπω ανθρώπους του μόχθου , απόμαχους της ζωής  , νέους με όνειρα ψαλιδισμένα , να   περιμένουν ένα πιάτο φαΐ    απ΄ τα  φιλανθρωπικά   συσσίτια  του δήμου ή της ενορίας  αδυνατώντας να επιβιώσουν  πια .Είτε λόγω ανεργίας  ή γιατί με την πενιχρή σύνταξη στερούνται του δικαιώματος να ζήσουν με αξιοπρέπεια το υπόλοιπο του βίου τους .΄Ηταν που ήταν μισθοί και συντάξεις πείνας κατά το πλείστον ... ήρθε και η  περικοπή  του επιδόματος Χριστουγέννων και ολοκλήρωσε την εικόνα της φτώχειας και της μιζέριας  .Ακόμη πιο θλιβερή η είδηση ότι ο αριθμός των ατόμων αυτών αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο .


Δώρον άδωρον λοιπόν ......
Ανατρέχω στο βιβλίο αρχών ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ  για να διαπιστώσω πόσο νόμιμη  και συνταγματικά κατοχυρωμένη  είναι η περικοπή αυτή .
Στέκομαι στο ποιοι δικαιούνται Επιδομάτων εορτών και αδείας .<<Επιδόματα εορτών και αδείας , άδεια και αποδοχές αδείας δικαιούνται όχι μόνο οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε κάποιον εργοδότη δυνάμει εγκύρου συμβάσεως εργασίας , αλλά και οι προσφέροντες τις υπηρεσίες τους βάσει ακύρου εργασιακής συμβάσεως δηλ. με απλή σχέση εργασίας .Επομένως και σε περίπτωση ακύρου συμβάσεως εργασίας ο εργαζόμενος δικαιούται τις ανωτέρω παροχές ευθέως εκ του νόμου και όχι βάσει των περί αδικαιολογήτου πλουτισμού διατάξεων .Αυτό συμβαίνει και όταν πρόκειται για σύμβαση εργασίας ανηλίκου .............>> Α.Π. 544/1997 τμ. Β΄Ε.Εργατικού Δικαίου Δ.57.757 .Πρόκειται για Συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα που μπορούν να αίρονται προσωρινά για λόγους ανωτέρας βίας και τυχηρών γεγονότων όπως φυσικές καταστροφές με επακόλουθη γενικευμένη πτώχευση .
Πόσο αφελές και ρομαντικό είναι να πιστεύω πως ζούμε σε κράτος που διαπνέεται από κανόνες ηθικής και δικαίου   με τη   συνταγματική δε  επικύρωση  .Πόσο αφελές και ανόητο είναι να μη μπορώ να χωνέψω ότι έχουμε ένα πλούσιο κράτος με φτωχούς υπηκόους ......
γιατί έτσι μας θέλουν  !!!!
Πόσο ρομαντικό και αφελές είναι  να μη μπορώ να το πιστέψω  ότι 
Δυστυχώς ως φαίνεται  ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ ....




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου