Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

To πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων



Σε τρεις μέρες Χριστούγεννα και πάλι .Τα πάντα γύρω μας, σχεδόν ένα μήνα τώρα λαμπερά και φωταγωγημένα ....όσα τουλάχιστον η βιτρίνα της καταναλωτικής κοινωνίας μας , μας προβάλλει !!!
Ισως αυτή τη χρονιά λόγω της οικονομικής κρίσης έχει μετριασθεί η εικόνα αυτή. 

Ποιο είναι όμως το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων ; Βρίσκεται μήπως στα χιλιάδες λαμπιόνια ; Μήπως στις διάφορες Χριστουγεννιάτικες, δήθεν, εκπομπές στις επιλεκτικά για τις μέρες τούτες επισκέψεις και φιλανθρωπίες ; Η μήπως στις στολισμένες βιτρίνες των καταστημάτων ;
Ικανοποποιούμαστε μένοντας στην επιφάνεια , σε μια επίπλαστη εικόνα ΄ εικονική πραγματικότητα !!! που χρόνια τώρα , επιμελώς συντηρούμε , που εξυπηρετεί όμως άλλους σκοπούς. Εξυπηρετεί και διογκώνει ένα άκρατο καταναλωτισμό , ψεύτικη διασκέδαση , και πολλαπλασιάζει τη μοναξιά και την κενότητα μέσα μας .Δυστυχώς οι άνθρωποι που ψάχνουν το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων είναι ίσως ελάχιστοι !
Έτσι περνούν οι μέρες τούτες χωρίς να αγγίζουν σχεδόν την ψυχή κανενός και σιγά σιγά απομακρυνόμαστε από το πραγματικό νόημα της γέννησης του Θεανθρώπου . 
Που βρίσκεται, όμως μέσα σ΄όλα αυτά ο Χριστός που η γιορτή τούτη θά΄πρεπε αποκλειστικά να του ανήκει ; Είναι ο μεγάλος απών !!!!

Κλείνοντας, εύχομαι στον καθένα μας να ζήσει ξεχωριστά τη μέρα αυτή .
Υγεία , Χαρά , Ευτυχία και Αγάπη στις καρδιές όλων μας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου